Yrityskauppojen konsultointi

Yrityksen myynti

Onko Sinuun oltu yhteydessä ja kerrottu, että yrityksesi haluttaisiin ostaa? Nykyisinhän tämä on hyvinkin yleistä ja varmaan haluaisit siinä vaiheessa vähän apua, mihin kysymyksiin vastataan ja kuinka paljon tietoa annetaan? Minkä verran voit yrityksestäsi pyytää ja mitä muita asioita kaupassa kannattaa huomioida? Autamme mielellämme tässäkin, eikä Sinun tarvitse jäädä tilanteeseen yksin. Osallistumme kanssasi neuvotteluihin ja käymme läpi asiakirjoja, joita annetaan ja joihin vastataan.

Osakkaan tai kumppanin hakeminen

Etsitkö sopivaa kumppania yritykseesi? Tarvitset lisää osaamista, tarvitset lisää työntekijöitä, laajentaminen uusille aloille kiinnostaa tai joku muu syy. Etsimme sinulle sopivia kumppaneita ja toteutamme hankkeen niin, että se parhaiten palvelee Sinua ja uutta kumppaniasi. Kauttamme saat myös kaikki tarvittavat sopimukset, joilla pystytte turvallisesti jatkamaan yritystoimintaa uuden kumppanin kanssa.

Yrityksen ostaminen

Etsitkö sopivaa ostettavaa? Kartoitamme markkinat puolestasi ja etsimme sopivat ostokohteet ja hoidamme asiaa puolestasi. Kun sopivat kohteet löytyvät voidaan aloittaa neuvottelut ja tässäkin voimme olla apunasi.

Yrityksen myyntikuntoon laittaminen

Myyntiin ryhdyttäessä yrityksen tulisi olla myyntikuntoinen. Avustamme myyntikuntoon laitossa. Ostajat eivät yleensä halua ostaa omaisuutta, joka ei palvele liiketoiminnassa. Tästä omaisuudesta pitäisi yritysjärjestelyillä päästä eroon, ennen kauppaan ryhtymistä. Mikäli ollaan tekemässä osakekauppaa, voidaan joutua tekemään muitakin järjestelyjä esim. kauppahinnan pienentämiseksi ja tässä vaaditaan erilaisia järjestelyjä toivottuun lopputulokseen pääsemiseksi.

Toiminnallemme on tyypillistä käytännönläheisyys ja kaikinpuolinen ymmärrettävyys. Asiat pyrimme esittämään niin yksinkertaisesti kuin mahdollista, jolloin väärinymmärrysten määrä vähenee. Sopimusten tulee olla selkokielisiä, keskittyä olennaiseen ja päämääränä tulee olla se, että yritystoiminta voisi jatkua. Yrityskaupassa ei pitäisi olla vastakkainasettelua myyjän ja ostajan välillä, vaan tavoitteenamme on että teemme riittävän hyviä sopimuksia, joilla osapuolet pystyvät jatkamaan.