Yrityksen myynti

Olemme keskittyneet mikro- ja pienyritysten yritysvälitykseen eli yrityksiin eli yrityksiin, joiden palveluksessa on vähemmän kuin 50 henkeä ja jonka vuosiliikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 10 miljoonaa euroa. Mikroyritykset kuuluvat pienyrityksiin, mutta niissä työntekijöitä on vähemmän kuin 10 henkeä ja vuosiliikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 2 miljoonaa euroa. Yrittäjä/yrittäjät ovat itse mukana toiminnassa.

Tunnista oikea hetki yrityksen myymiselle

Yrityksen myyntiä kannattaa harkita silloin, kun tuntuu, että omat rahkeet eivät enää riitä yrityksen kehittämiseen. Syynä voi olla ikäsi eli haluaisit jo vähentää työntekoa tai haluaisit tehdä jotain muuta tai joku muu miksi haluat luopua, niin sen sijaan, että vain lopetat yrityksen, kannattaa tulla juttelemaan, olisiko yritys myytävissä. Kaupan kohteena voi olla vain liiketoiminta, jolloin yritys jää Sinulle ja kauppahinta tuloutuu yritykseen. Liiketoimintaan kuuluu se omaisuus, joka tarvitaan tuloksen aikaansaamiseksi. Osakekaupassa taas myydään koko yritys, jolloin yrityskaupassa siirtyvät niin varat kuin velatkin ostajalle. Mikäli yrityksellä on paljon liiketoimintaan kuulumatonta omaisuutta, sitä voidaan järjestellä ennen myyntiin ryhtymistä. Näistäkin kannattaa tulla juttelemaan jo hyvissä ajoin.

Lisää resursseja myynnin avulla

Joskus yrityksen myymiseen voi olla syynä se, että yritykseen tarvitaan lisää resursseja joko rahaa tai tekijöitä. Jos et ole valmis itse investoimaan lisää, voi yrityksen myydä kokonaan eteenpäin tai etsiä siihen kumppania, jonka avulla kasvua saadaan aikaiseksi.

Yrityksen sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdos on myös yrityksen myynti, jossa ostajat ovat vain valmiina. Mutta myös tällöin vaaditaan tietojen dokumentointia ja asiakirjojen laadintaa, joissain tapauksissa myös tarvitaan ennakkopäätöksiä verottajalta. Hoidamme projektin kokonaisuudessaan.

Myytävän yrityksen markkinointi

Markkinoinnissa luotamme pääasiassa henkilökohtaiseen suoramarkkinointiin sekä internetissä tapahtuvaan mainostamiseen. Tarjoamme välityskohteillemme näkyvyyttä paitsi omilla kotisivuillamme myös Yrityspörssissä ja Kauppalehden yrityskauppasivustoilla sekä some-kanavissamme. Suoramarkkinoinnin keinot ja kohteet räätälöidään aina kohdekohtaisesti. Tieto myynnistä lähtee myös rekisterissämme oleville ostajaehdokkaille, jotka aktiivisesti etsivät sopivaa ostettavaa.

Meillä on kokemusta yritysten ja yrittäjien avustamisesta jo lähes 40 vuoden ajalta, ja tavoitteenamme on aina molempia osapuolia tyydyttävä kauppa. Autamme kaupan syntymisessä kaikin tavoin ja huolehdimme asiakirjojen laadinnasta ja muista tarvittavista toimenpiteistä niin, että uusi yrittäjä pärjää ostamansa yrityksen kanssa ja myyjä saa ansaitsemansa korvauksen tekemästään työstä yrittäjänä.