Yrityksen arvonmääritys

Teemme yritysten arvonmäärityksiä erilaisiin tarkoituksiin. Olemme keskittyneet palvelemaan mikro- ja pienyrityksiä, joissa yrittäjät toimivat itse yrityksessä. Yleensä yrityksen arvonmääritystä tarvitaan silloin, kun haluat myydä yrityksesi ja mietit sen arvoa. Mutta arvonmääritystä voidaan tarvita myös muulloin.

Yksilöllinen arvonmääritys

Mitään yksiselitteistä laskukaavaa yrityksen arvolle ei ole olemassa, vaan jokainen yritys on arvioitava erikseen. Olemme tätä varten laatineet nimenomaan mikro- ja pienyrityksille soveltuvat laskentamallit, jotka ovat niin Sinun, ostajan kuin mahdollisen rahoittajankin ymmärrettävissä.

Milloin yrityksen arvonmääritystä tarvitaan

Sukupolvenvaihdos on tilanne, jossa yritys siirretään jälkipolville. Yrityksen arvonmääritystä tarvitaan, jotta yritys saadaan siirrettyä oikeaan eli verottajan hyväksymään hintaan. Sukupolvenvaihdoksessa tulee erityisesti eteen verotuskysymykset, jotka tulee huomioida kauppahinnan määrityksessä. Tarvittaessa haemme myös ennakkopäätöksiä verottajalta, ettei jälkeenpäin tule ikäviä yllätyksiä.

Yrittäjän kuolema voi tulla äkillisesti, eikä tilanteeseen ole osattu varautua. Perunkirjoitusta varten yrityksen arvo tulee kuitenkin määrittää. Pitkä kokemuksemme yritysten parissa toimimisesta auttaa arvon määrittämisessä silloinkin, kun yrittäjä ei ole enää antamassa tietoja yrityksestään. Toimitilavälitys ja liiketilojen arviointiosaaminen auttaa myös kokonaisuuden arvioinnissa, niin että pärjäätte vähemmillä asiantuntijoilla.

Avioeron sattuessa tarvitaan arviota omaisuuden arvosta ositusta varten, jolloin arvioitavaksi tulee niin yrityksen kuin toimitilojenkin arvo.

Yritysjärjestelyissä halutaan tehdä järjestelyjä, joissa yritykseen otetaan lisää osakkaita tai joku osakas haluaa luopua osuudestaan. Silloinkin eteen tulee arvon määrittäminen. Laskemme yrityksesi osakkeen arvon eri malleilla ja näin kaupantekoon on helpompi ryhtyä.

Oli tilanne mikä tahansa, niin ota yhteyttä!