Yrityskaupat

Yrityskaupoissa palvelemme Sinua heti, kun alat suunnitella yrityksesi myyntiä tai kun vasta mietit, olisiko yrityksesi myytävissä tai minkä arvoinen se voisi olla. Mitä aikaisemmin olet liikkeellä, sen parempi. Me autamme sinua kaikissa yrityskaupan vaiheissa. Ensin tarkastamme myyntikunnon ja tarvittaessa autamme toimenpiteissä, joita myyntikuntoon laittaminen edellyttää. Alkuneuvottelu ei luonnollisestikaan maksa mitään ja saat heti hyvän kuvan siitä, miten asia etenisivät. Keskustelemaan kannattaa ehdottomasti tulla hyvissä ajoin, eli silloin kun työ vielä maistuu ja kauppa käy!

Kun myyntiin päädytään, laskemme aluksi yrityksesi arvon. Mitään yksiselitteistä laskukaavaa yrityksen arvolle ei ole olemassa, vaan jokainen yritys on arvioitava erikseen. Olemme tätä varten laatineet nimenomaan mikro- ja pienyrityksille soveltuvat laskentamallit, jotka ovat niin Sinun, ostajan kuin mahdollisen rahoittajankin ymmärrettävissä. Yrittäjälle oma yritys on aina arvokas, mutta rahoittajat vaativat laskelmia yrittäjän uskon lisäksi. Siksi arvonmääritys on voitava perustella ja tähän olemme panostaneet.

Laita yrityksesi tiedot kuntoon

Myyntiä varten keräämme aineiston, jossa selvitämme tarkasti yrityksen tiedot. Mitä paremmin yrityksessäsi on tiedot kerätty ja tallennettu, sen laadukkaampaa materiaalia saamme aikaiseksi ja sen paremman kuvan yrityksestäsi myös saa. On muistettava, että ostaja ostaa tulevaisuutta eli selitykset eivät yleensä auta ja rehellisyys kaikkia osapuolia kohtaan heti alusta alkaen on onnistuneen yrityskaupan perusta.

Myytävän yrityksen markkinointi

Laadimme yrityksestä myyntimateriaalin. Myynti-ilmoitus julkaistaan nettisivuillamme ja yleisimmissä portaaleissa, mutta anonyymisti eli ilmoituksesta ei selviä, mikä yritys on myytävänä. Lisäksi kartoitamme sopivaa ostajapotentiaalia, joille teemme suoramarkkinointia. Ennen tietojen antamista vaadimme aina salassapitositoumuksen ostajaehdokkailta, eikä yrityksesi myyntiaie näin tule julkisesti esille.

Kokonaisvaltainen palvelu yrityskauppoihin

Toimimme apunasi koko prosessin ajan, hoidamme arvioinnit, neuvottelut, sopimusasiakirjat ja muut tarvitsemasi asiakirjat. Noudatamme Suomen Yritysvälittäjäin ja Omistajanvaihdosasiantuntijain liitto ry:n yleisiä toimeksiannon ehtoja sekä Hyvä yritysvälitystapa -ohjeistusta. Päivi Kuitunen on suorittanut auktorisoidun yritysvälittäjätutkinnon.

Yrittäjien ja yritysten avustaminen on päätyömme, jota teemme jo lähes 40 vuoden kokemuksella. Tavoitteenamme on päästä aina riittävän hyviin sopimuksiin, joissa luopuva yrittäjä voi olla tyytyväinen ja myyty yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti uuden yrittäjän hoteissa.